ACWS San Diego - Seeding - első nap


Az első napon három futamot teljesítettek, illetve a speed-racing is helyet kapott a futamok után, ami igazából csak látványosság volt.

Az első futamot Bundock nyerte az ORACLE Racing Coutts hajóval. Igazából ebben a futamban leiskolázta a mezőnyt nagyon kemény. A továbbiakban nem kedvezett neki a szerencse mert a középmezőnyben, illetve annak végén vitorlázott.
Green Comm egy hatalmas meglepetés volt, hisz az utolsó futamban folyamatosan a mezőny elején vitorlázott, volt, hogy vezetett is. Láthatóan nekik a bőszeles szakasszal van gondjuk, a skipperük a szlovén finnes, Vasilij  Zbogar még nem érzik annyira a szögeket és a sebességet. Érdekes látni, hogy úgy fogja a kormányt, ahogy finnben. Még sokat kell fejlődniük, gyorsulniuk.
A nap győztese az ENERGY TEAM. Yann Guichard jót tett a hajónak, ahogy az új vitorlák is rengeteget gyorsítottak a hajón, bár ahogy látom a bőszeles szakaszokban nem tudnak még akkora sebesség előnyre szert tenni, mint Loick Peyronnal a kormánynál, de ettől függetlenül fantasztikusan szerepeltek. Folyamatosan az élmezőnyben vitorláztak, az első futamban egy harmadik, majd egy ötödik helyet hoztak, bár ez utóbbinál a második helyért küzdöttek, de egy Penalty közbeszólt. Az utolsó futamot pedig egy tökéletes taktikával, kimagasló hajókezeléssel megnyerték.


A nap összefoglalói alább találhatóak:
Hírek, rövid összefoglaló:


Teljes összefoglaló:


Onboard felvételek: