Találkozás egy Nacra F20-al...

Július utolsó hétvégéjén rendezték a 2011. évi katamarán találkozót az alsóörsi bázison. Terveztem, hogy átvitorlázok a tuning F16-osommal, hogy megszakértsünk pár technikai megoldást, de egy nagyhajós verseny, a Spari-kupa keresztülhúzta ezt a számításom.

Ezen a héten kezdődik a 8mod bajnokság, és szükséges volt elindulnunk, hogy szokjuk azt a hajót is egy picit.


Szerencsére hamar végeztünk a 2 futammal, és egyenesen Alsóörsnek vettük az irányt.
Mire odaértünk, már elkészült a nagyon finom pörkölt, és Bakonyi úr mandarin- illetve horvát pálinkával kínált folyamatosan. Hamar túlestünk a technikai dolgokon, és jöttek az élmények a VB-ről, versenyekről, örömvitorlázásokról. Ezt tetézve megjelentek a VB-n készült képek kivetítve a vitorlatároló ajtaján.


A nap végén megjelent Keller Andris is, jó volt újra látni, pár szót váltani vele!

Vasárnap már bővebb volt a program a részemről, belefért egy kis hajószerelés is, majd egy hatalmas veretés a Nacra F20-assal. Érdekes hajó. Már indulás előtt feldöntöttük, mert nem ment fel rendesen a nagyvitorla
.


Egy gyors árbocforgató csigasor gyártás, aztán hatalmas veretés Füred felé. Kenguru közölte egy „bödönhajó” felé közeledve, hogy itt az idő egy kis marketingre, reptessük magasabbra a luvoldali testet. Ezt sikerült olyan tökéletesen teljesíteni, hogy magasabbra nem is lehetett volna… gyönyörűen eldőltünk! Egy viszonylag gyors felállítás után folytattuk utunkat egy kis bőszeles rohanással. Vízisíelés felsőfokon… ekkorát még nem verettem… a szél folyamatosan erősödött, a hajó folyamatosan gyorsult.
Már jól vízközépen voltunk, ekkor spi le, és indulás vissza a part felé. A Kerekedi-öbölben  még rohangáltunk párat, voltak amolyan teljes „groszsott-eldobós-a-két-test-a-levegőbe-emelkedős” ráfújások is… Majd gyors kikötés… helyett megint hajóledöntés, árboc, illetve grószmosás, iszapmentesítés… természetesen a levegőben repkedő iszaplabdák egyike találta el a vitorlánk tetejét és nem a borulásnál lett olyan!:)


Gyors átöltözés, hajóelpakolás, pár falat elfogyasztása, aztán újra és újra széles vigyor az arcomon… Hogy a már emlegetett jelzővel éljek, kakukk lettem, nem is kicsit!
Hatalmas élmény volt ez a két nap Alsóőrsön, a katamarán bázison. A társaság, a hangulat, a hajók, mind-mind kitűnőek voltak. Bízom benne, hogy több ilyen megmozdulás lesz, és egyre többen ismerkednek meg a katamaránokkal!