Fétis árboc recon....Part 1.

A csütörtök esti vihar sok hajót megcincált a Kékszalagon……a verseny során több hajót is figyelemmel kísértem, mert vagy egyesületünk színeiben indult, vagy szoros kötelék fűz hozzá…ez utóbbi kategóriába tartozik a Fétis Europa 30-as, amit idén tavasszal újított fel a BoatWorx LakeBalaton kis csapata…ráadásul Gábor régi jó barátom, rengeteget szörföztünk együtt.


Péntek reggel az Ő hívására ébredtem, közölte a rossz hírt, hogy eltörött a Fétis árboca…hidegzuhanyként ért a hír….a következő ugyancsak: csütörtökön kezdődik a bajnokság és addig kell árboc!!

foto:MTI

Gyors telefonálgatás után Joe barátomnál találtunk egy árbocot, ami megfelelhet…ezt a mai nap (kedd) meg is néztük a kiválasztott csövet..apró gondok: nincs meg a szalingja s az eredeti elgörbült….csináltatni kel…illetve toldani is az aljába kb 25 cm-ert, mert rövidebb…ráadásul csúszkásra is át kell alakítani a nagyvitorlát…
Nem egyszerű művelet..
1. irány Földvár, hajót áthozni a Hajógyárba
2. régi árbocot felvenni
3. új árbocot is felvenni
4. irány a műhely Fűzfőn
5. veretezés
6. vitorla átalakítása
7. árboc vissza Füredre
8. árboc beállítása a helyére
9. hajó rajtol a bajnokságon…..

Jelenleg valahol a 4. és 5. pont között járunk…az egyik izgalmas dolog, z új árboc méretezése, veretezése a holnapi nap munkája lesz. Természetesen készülnek képek, leírások is felkerülnek folyamatosan, ahogy haladunk vele….
még pár óra s indul a „puzzle-hajósoknak”...:)