ACWS San Diego - MR Döntő


A döntő....amire vártunk....Energy Team vs ORACLE Racing Spithill....Guichard vs Spithill....Multihull profi vs páros verseny profi....
Elképesztő futamok voltak. Yann támadta rajt előtt kőkeményen Spithillt, és az első futamban ki is jött a hajóvezetés előnye, bár az utolsó kapu vétel előtt egy tipikus match race elemmel átvette a vezetést a Spithill.
A második futamban is egy hasonló eset miatt jutott előbbre az amerikai csapat. Ettől függetlenül a hét nyertese mindenképp az Energy Team, szenzációs versenyzéssel, és hatalmas sebességgel száguldott a döntőbe. 
Yann Guichard, skipper, Energy Team: “It was really difficult today, the wind was very shifty. We had a good start in the first race, but then I made a small mistake and they passed us. In the second race there was no opportunity to come back. Jimmy was better today. They were the stronger team on the water. But I’m happy. We’ve done a good job all week."

Minél többet versenyeznek, annál gyorsabbak és jobbak lesznek. Ez egy alapigazság, de rájuk különösen jellemző. Tavasszal, Nápolyban és Velencében ismét komoly meccsek várhatóak.
De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen ma még lesz flotta-verseny illetve gyorsasági is. - oldalunkon ez is élőben nézhető.
Nézzük a tegnapi napról az összefoglalókat:

Rövid beszámoló:



A nap történései bővebben:


A futamok egy az egyben: