AC45: Első futamok - SanDiego


Tegnap, itthoni idő szerint 22:10-kor elrajtolt az ACWS San Diego-i futama. Tegnap a "Port Cities Challenge" névre hallgató futamok kerültek megrendezésre, illetve egy részük, mert a harmadik futam szél hiányában nem került megrendezésre. A mai nap ugyancsak 22:10-es kezdettel (helyi idő szerint 13:10) folytatódik.

Az első futamot rövidítették, illetve a másik érdekessége, hogy hatalmas helycserék voltak. Vezetett a China Team, vezetett az ORACLE Racing Bundock, a legnagyobb meglepetés az Artemis és az ETNZ volt, akik a 7.,8. helyről jöttek fel és az Artemis nyerte a futamot, ETNZ a második lett. Első futamán Bundock a 4. helyet szerezte meg.
A második futam második rajtját visszalőtték, mert annyira legyengült a szél, hogy alig tudtak átmenni a hajók a rajtvonalon, illetve egy hatalmasat is fordult a szél. Mire mindenki visszament a kikötőbe, újra jött eg kis frissülés, és kb 20 perces halasztás után újra indították a második futamot. Ez egy sokkal rövidebb futam volt, kb 18 perces, itt China Team nyert, Bundock lett a második.
Összetettben nagyon szoros az állás, az első és a negyedik helyezettet 1 pont választja el egymástól. Az ETNZ a pódium tetején, holtversenyben az ArtemisRacing-gel, egy ponttal lemaradva pedig ChinaTeam akinek pedig az ORACLE Racing Bundock-kal van egyenlő pontszáma.


A harmadik futamot gondolkodás nélkül elnapolták másnapra, így ma este 22:10-től (helyi idő 13:10) lesz a folytatás.
Egyébként nagyon érdekesen a balatoni időjáráshoz hasonlító körülmények voltak, és meglátszik nagyon a komoly "kiskatamarános" múlt a ChinaTeam-en, illetve az ORACLE Bundock-on.


A nap összefoglalója képekben: